Armáda Života     Армия Жизни     Life Army

Our poll

Rate my site
Total of answers: 20

Statistics


Total online: 1
Guests: 1
Users: 0

Flag Counter
Home » 2016 » June » 14 » Chomsky: „Jeden z mnoha zločinů Clintona bylo rozšíření NATO na východ“
5:51 PM
Chomsky: „Jeden z mnoha zločinů Clintona bylo rozšíření NATO na východ“
http://svobodnenoviny.eu/chomsky-jeden-z-mnoha-zlocinu-clintona-bylo-rozsireni-nato-na-vychod/
Zveřejněno 14.6.2016     
Mezitím, co se prezidentské volby v USA posunují směrem k zápasu mezi miliardářem Donaldem Trumpem a bývalou ministryní zahraničí Hillary Clintonovou, lingvista Noam Chomsky se vyjádřil, že není nadšen z amerických voleb.
„Trump je lákavým pro ty, kteří vnímají a prožívají rozklad americké společnosti- do hlubokých pocitů hněvu, strachu, frustrace, beznaděje, pravděpodobně mezi tou skupinou obyvatelstva, které vidí nárůst úmrtnosti, něco tak neslýchaného, mimo válek,“ uvedl Chomsky v rozhovoru s deníkem Truthout.
Ale zatímco Chomsky není podporovatelem Trumpa, nemá laskavá slova ani pro Clintonovou, vzhledem k její rodinné historii.

Chomsky: „Jeden z mnoha zločinů Clintona bylo rozšíření NATO na východ“
„Jeden z mnoha zločinů Clintona (bývalý prezident USA), bylo podle mého názoru- a bylo těch zločinů mnoho- že došlo k rozšíření NATO na východ, v rozporu s pevnou zárukou danou Gorbačovovi Clintonovými předchůdci, poté, co Gorbačov učinil udivující ústupek umožnit sjednotit Německo a připojit se k nepřátelské vojenské alianci.

„Tyto velmi závažné provokace byly přeneseny na Bushe, spolu s postoji agresivního militarismu, který, jak se očekávalo, vyvolal silné reakce z Ruska. Ale američtí jestřábi jsou již umístěni na ruských hranicích.“

Hillary Clintonová bude pravděpodobně následovat cestu svého manžela, podle uznávaného autora.

„Ale i velké evropské elity daly přednost pasivitě a kráčí ve stopách Washingtonu,“ uvedl Chomsky.

NATO dramaticky zvýšilo svou přítomnost ve východní Evropě pod prezidentem Obamou. Pod záminkou „ruské agrese“, aliance koná rozsáhlá vojenská cvičení v tomto regionu a zvyšuje svou přítomnost v pobaltských zemích.

„Na základě doporučení našich vojenských plánovačů, souhlasíme s nasazením čtyř masivních, nadnárodních praporů v pobaltských státech a v Polsku,“  uvedl v pondělí generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

„To vyšle jasný signál, že NATO je připraveno k obraně jakéhokoliv spojence.“

Chomsky také poukázal na roli Billa Clintona v opoře Turecka.

„Turecko samozřejmě bylo velmi významným spojencem USA, a to natolik, že se za vlády Clintona stalo hlavním příjemcem amerických zbraní,“ uvedl Chomsky. „Clinton lil zbraně do Turecka, aby se mohla provádět rozsáhlá vražedná kampaň, destrukce a teror proti jeho kurdským menšinám.”

 Avram Noam Chomsky (* 7. prosince 1928 Philadelphia) je americký filozof, kognitivní vědec, lingvista, společenský kritik a logik židovského původu, tvůrce tzv. Chomského hierarchické klasifikace formálních jazyků, emeritní profesor lingvistiky na Massachusettském technologickém institutu (MIT), a také levicově orientovaný politický aktivista – anarchista[1], známý svým kritickým vztahem ke globalizaci a jejím dopadům, k válečným konfliktům, k zahraniční politice USA, Izraele a dalších vlád.

Redaktor



admin

Článek vystavil/přeložil: redakce Svobodnenoviny.eu
Views: 2209 | Added by: forester | Tags: Noam Chomsky, clinton, USA, nato | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar

Log In

Search

Calendar

«  June 2016  »
SuMoTuWeThFrSa
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Entries archive

Site friends

  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples




  •   «EUROPE»

      «AMERICA»

      «POLSKA»

      «РОССИЯ»

      «CHINA»

      «ON FACEBOOK»